mandag den 31. januar 2011

Vi er hjemme igen.


Men jeg har endnu ikke haft tid ved pc, i får derfor lige en mobil blog mere. I dag skal jeg bruge hele dagen i et auditorie uden vinduer, lidt nedtur efter en uge i bjergluft.

søndag den 30. januar 2011

Vi nyder livet.


Det her er helt fantastisk. Og ungerne er super gode til det med skiene. Dagens model er Emil.

torsdag den 27. januar 2011

Fastelavn kommer lige pludselig

Jeg tænkte, at det måske var tid til lidt fastelavns inspiration. Vi har jo lavet lidt af hvert gennem tiderne.
Jeg leder stadig efter billedet af Emil da vi havde klædt ham ud som postkasse, det var alletiders.

Da Emil ville være detektiv, købte jeg en gammel badekåbe og syede den om.

Sherlock Emil Holmes

En gang rollespilstøj kan også bruges i en snæver vending.

Skønheden og udyret

Udklædt som tyv, den var nem at lave, fordi vi allerede havde en stribet trøje.

Hulemand ku også være et bud.


En gang i mellem har man brug for, at udklædningen kan være uden på en flyverdragt :-)
Andre ideer ku være:
Banan
Snemand
Lommeregner
Lineal
Barbapapa
Jordbær
Dinosauros
Frø
Juletræ....

tirsdag den 25. januar 2011

Sommerminder

Gamle sommerminder faktisk, men ah.. lidt sommer kunne jeg godt snart bruge. Forrige sommer, da vi skulle afsted på Blå sommer, syede jeg en bluse til Silje og hendes veninde Silje(Yep, den er god nok!). Allerede dengang, var prinsesser hotte, så det skulle der selvfølgelig til. Det mønstrede stof, er fra noget sengetøj Klaus mor har syet til hans søster da hun var baby. Vores børn har også ligget i det, men nu har det så fået lov at leve videre som indslag i diverse kreationer. Jeg elsker sådan noget.
Blusen er syet efter et onion mønster. Der er elastik i hals og ærmer. Det gør at man kan bruge fast stof, og det udvider jo mulighederne meget, for at lave sjovt tøj.
Herunder hele 3 action-pics.



søndag den 23. januar 2011

Toilettaske til Silje

Drengene har jo tidligere på året syet/Designet hver deres lille toilettaske, så det er egentligt kun Silje der mangler. Det måtte jeg jo gøre noget ved, så vi er HELT KLAR til at tage på skiferie!
Jeg synes, det kunne være lidt sjov, hvis den matchede den pung hun selv var med til at sy for noget tid siden. (Den kan ses her), så sådan blev det, bortset fra et enkelt bånd, jeg ikke kunne finde.

 Drengene er rigtig glad for "holde snoren" i siden, så sådan en forsynede jeg også Silje´s med, selv om jeg ikke synes det bidrager positivt til helhedsindtrykket.


Fotovinklen får den til at se lidt skæv ud, det er den ikke og størrelsen er måske lidt svær at få indtryk af på billederne, men der er plads til hendes tandbørste og tandpasta. Bare rolig.....

Vil du vide, hvorfor vi synes det er så fedt, at ungerne har hver sin toilettaske, så læs med her:
http://www.feriemedboern.blogspot.dk/2014/03/et-lille-tip-der-gr-det-lettere-at-fa.html

onsdag den 19. januar 2011

Blomsterforkælelse

Det er ikke for at gøre nogen misundelige... eller jo selvfølgelig er det det. Synes lige jeg vil dele med jer, hvad min dejlige mand (og datter) bragte med hjem til mig den anden dag.

tirsdag den 18. januar 2011

En kæmpe svamp

Jeg har jo skrevet om fleece-poserne til at sove i, et par gange. Min er blå og kedelig - og ret magen til Klaus´s. Det fik jeg lige lavet om på. Nu er den udstyret med en kæmpe svamp. Jeg har nemlig en ting med svampe som motiv. Jeg synes det er lidt fedt. Mystiskt egentlig...
I hvert fald er ingen længere i tvivl om hvilken pose der er min :-)

søndag den 16. januar 2011

SuperSiljes fremtid er fastlagt!

Moar... når jeg bliver stor, vil jeg være kok. Så kan i bare sige til, hvis jeg skal lave noget mad til jer. .. og når jeg så bliver gammel.. så vil jeg være NINJA!

lørdag den 15. januar 2011

Selvværd og kønsroller - min bare...


Jeg har besluttet at holde op med at kalde Silje for "Silje-pigen" og "Silje-prinsesse". Det dur jo ikke. Sådan at gøre hende konstant opmærksom på, at hun altså er en PIGE - og måske opbygger et forventningspres til  hvordan, vi ønsker hun opfører sig. Eller PRINSESSE, som om man så ikke kan være SEJ, BESKIDT eller andet. Nope - DUER IKKE. Op med selvværdet og ingen kønsbestemte forventninger - det er vejen frem.


Derfor synes jeg, at "SUPER-SILJE", da er lige i øjet. Sådan at signalere, at vi synes hun er helt fantastisk og kan alt! Det må være lige hvad sådan et 4-årigt barns selvværd har brug for (som om de 4-årige ikke i forvejen opfører sig som om de hersker over hele verden!?!?).
Men hvordan reagere tøsen så, hver gang jeg husker at sige det? "Ej, mor altså, hold nu op" og "Ej, det skal du altså ikke kalde mig, la vær".

Ta´ den moar!
PS. Jeg må gerne kalde hende "Dronning Silje"! ! ! ! ! ! !

Fortsat god weekend. Malene

fredag den 14. januar 2011

Test af ny skråbåndsfod

Min dejlige mand gav mig en skråbåndsfod i julegave - troede han. For den flinke jyde, havde desværre solgt ham en sømfolder (sådan en havde jeg allerede). Klaus havde skam fået en laaang forklaring på meget jydst om hvordan den virkede, men det var fløjet lidt hen over hovedet på min stakkels mand.
Nå, men den er blevet byttet og i dag har jeg endelig fundet lidt tid til at afprøve mit nye legetøj.
Jeg kan godt mærke, jeg skal øve mig lidt, men så kommer det også til at virke helt godt tror jeg. Jeg testede med en miniflagranke og her er resultatet:

 Som det ses på billedet herover, gik det kun nogenlunde godt. Det sidste flag sidder i en større afstand end de andre, fordi jeg ikke lige fik det til at "glide med" i første omgang. Men jeg er fortrøstningsfuld. Normalt, vil man jo have et stykke sammenhængende stof, at sy bånd på, og så får jeg ikke den slags små uheld.

Hvis du vil se foden "in action" så tjek denne video:
http://www.wonderhowto.com/how-to-use-universal-tape-binder-sewing-machine-240640/view/
Min er en lidt mere rund snegl, men princippet er det samme.


Jeg har hængt flagranken ind til Silje og hun blev meget glad. Gav mig en stor krammer (ah, så bliver jeg lykkelig) og sagde "TAAARK MOR"! En dag når jeg finder energien, vil jeg lave en meget længere en, for jeg synes de er så fine,

tirsdag den 11. januar 2011

Fleece-sovepose til skiferien

De fleste her i huset har deres egen fleecepose, og sådan en er smart til mange ting. Fx til at give ekstra varme på spejderturen. Til at putte i foran fjernsynet eller til når man skal rejse og overnatte på vejen. Vi skal snart med ski-ekspressen(tog) på skiferie til Østrig og så får vi igen brug for den.
Silje manglede en og det har jeg nu gjort noget ved. Et sort og hvidt rosenmønstret fleecetæppe købt i superbrugsen til omkring 20 kr er nu omdannet til en pose til Silje


Først et action pic :-)


Modellen insisterede på at jeg skulle fotografere hende med fjolle-udtryk.

Okay, jeg kammede måske lidt over, da jeg afprøvede funktioner i picnik. Men  i den blomstrede ramme anes, at posen har fået navn i prinsessebogstaver. Helt klart mere værdsat af en 4-årig, end af det voksne øje.

Selve posen er det nemmeste i verden at sy. Fold tæppet og sy to sider sammen. Vend!
Klaus har en model med løbegang foroven, fordi det har han bestilt. De andre har bare fået "den nemme"
 SÅ ER VI KLAR:
Foto lånt her: http://www.loferchalets.com/

søndag den 9. januar 2011

Hue i eget design til skiferien

Jeg er glad for min strikkede hue, men den er ikke så varm og vinden fiser lige igennem. Så hvis der koldt i Østrig hvor vi snart skal stå på ski, så har jeg brug for noget varmere.
Derfor har jeg syet mig en hue i 2 lag der går ned over ørene. (Og matcher min skijakke).
Jeg lavede først en prøvemodel i et stykke fleece, som jeg prøvede, klippede lidt til, prøvede igen og klippede lidt til indtil jeg var tilfreds.
Når man ser hue ligge ned som her, ser det lidt sjov ud med de spidste flapper:

 Men det fungere super når den er på. Modellen er lavet af en bomuldsvelour yderst og en fleece inderst.
Spekulerer på om jeg skal stikke kanten, men jeg kan godt li, at man kan se det hvide også.



 
Jeg tror jeg er KLAR. Afsted på ski med mig (med hjelm siger min familie, så det jo egentlig til når jeg ikke står på ski)

lørdag den 8. januar 2011

Nytår

Julen varer lige til påske ikke? Eller i hvert fald varer den hele december. Det er lidt sjov, for bagefter kommer nytåret og det er bare lige et enkelt knald og så er det overstået.
Nå, men jeg har nu valgt at strække den lidt og vil i dag fyre et par nytårsbilleder af. Tænkte egentlig, at det er jo sjældent jeg viser mig selv frem her på bloggen, så nytåret var en god anledning.
Det er bare det, at det der så kom ud af kameraet. . . . . Ja, nogen forsøgte vidst at fotografere mig, midt i jeg spiser en jomfruhummer (uden kniv og gaffel). Men for en gang skyld har jeg rent faktisk åbne øjne på et blitz billede taget af mig. Og det er virkelig sjældent!! Så i får det alligevel.


 Så er mine to flotte fyre ærlig talt sluppet bedre fra deres aften som fotomodel. I kan nok se, de har fundet det flotte tøj frem,ikke?
Billederne af Klaus var endnu værre, end det af mig, så det tør jeg ikke vise frem. Jeg tror han bliver liiiidt sur, hvis jeg gør det.
Og Silje, hun sad vidst ikke stille længe nok til at blive fotograferet.
GODT NYTÅR. Jeg håber det bliver et vidunderligt år.

onsdag den 5. januar 2011

Ikke mere sne i støvlen

Emil har et par gode vinterstøvler, men han bruger dem ikke ret meget. Der kommer nemlig sne i støvlen når han kæmper rundt i sne-masserne og så foretrækker han de forede gummistøvler, selv om han fryser i dem.
Det er da synd, ikke? Derfor har han nu:

Ja, hvad pokker hedder sådan nogle? Hvis jeg stod på landrendski ville jeg vide det. ..(Men jeg er kun til slalomski)

De er meget simple at lave. En tyk fleece laves til et rør. En tynd elastik monteres på øverste og nederste kant. Evt. kan de også forsynes med en "under støvlen" elastik, ligesom på flyverdragterne.

tirsdag den 4. januar 2011

Den sidste feriedag

Efter at have haft forslaget på dagsordenen hele juleferien, nåede vi endelig frem til punktet" Gå en tur". Vi nåede det lige inden ferien var slut.




Ja ja, han bruger skam huen jeg har syet til ham!

lørdag den 1. januar 2011

Godt nytår med et nemt forklæde

Hvis du er lige som mig, så sker der ikke så meget på krea-fronten i dag. Du sidder nok et par timer og hænger foran pc´en og surfer inspiration til når du igen har energien. Selvfølgelig fordi du brugte en masse god energi i går/nat på at have en alletiders fest.
Derfor har jeg også "gemt" dette indlæg, fordi der skal være lidt nyt den 1. januar.

Det er "bare" et forklæde. Og det er ret nemt at lave. Da jeg så det, synes jeg i hvert fald det var en fed ide. Du skal bruge 2 viskestykker og et stykke stof til at lave stropper af.
Du kan se en vejledning/tutorial her:
http://polkanuts.blogspot.com/2010/04/tutorial-easy-apron.html
Jeg har sat stropperne lidt anderledes på, fordi jeg synes det gav en bedre helhed til min model. Og så har jeg ikke lavet vinklen på topstykket vinkelret, men lidt "spidsere"

Mine viskestykker kostede vidst 10 kr stk i Netto for nogle uger siden. Så et forklæde for 20 kr, er da ikke helt dårligt. (man kan jo købe 2 ekstra, så har man viskestykke og forklæde der matcher)


Ja, det er lidt svært at fotografere sig selv, så her er jeg klippet sammen :-)

Tænker, at det også er en nem måde at lave "højtids"/årstids-forklæder på. Med jule-viskestykker til jul, men påske viskestykker til påske osv...
PS. Hvis modellen ikke lige er dig, så findes der 10 forskellige gratis mønstre her:
http://www.skiptomylou.org/2010/11/02/10-free-apron-patterns/

GODT NYTÅR