tirsdag den 31. maj 2011

Spiderman shorts til Build a bear

Så fik Walter nye shorts -mønster fra Stof og stil. De er måske lige det længste til at hedder shorts, men det hedder mønsteret altså.

mandag den 30. maj 2011

Surprice party JUHUUU

Min søde dejlige betænksomme mand, havde arrangeret et surprice party for mig i onsdags i anledning af dagen. Jeg blev SÅ GLAD og SÅ OVERRASKET - jeg er vidst nemmere at narre end jeg troede :-D

Så haven var pludselig fyldt med dejlige mennesker og vi havde ovenikøbet SOL.

TAK til ham og tak til alle jer der kom og var med og biddrog.

søndag den 29. maj 2011

Seje puder

Har haft det fine stof AAALT for længe og endelig er det blevet til puder. Emils nye puder. Den ene rød på begge sider, den anden har en rød og en hvid side.
Det er svært at finde stof, som den 11 årige synes er sejt, men det er godkendt :-)

De blev straks indtaget, her til computerspil, selv om de jo egentlig var tiltænkt at sidde op ad i sengen.

lørdag den 28. maj 2011

Feminas løbehelte

Ih, jeg har spekuleret lidt over om det hørte hjemme på bloggen, men jeg er altså nød til at vise det frem. Jeg synes det er SÅ SJOVT.
Jeg var ude at løbe Femina kvindeløb sammen med et par kolleger i sidste uge.

Vi gjorde det selvfølgelig drøn godt - og skal sørme løbe igen om ikke så længe - nemlig Alt for damernes kvindeløb i København. (Så skal jeg bare liiiiige ha den der dumme skade til at gå i orden).

fredag den 27. maj 2011

Build a bear -hel sol nederdel

I dag skulle Siljes elskede SOFIA (build-a-bear) repareres. Hun var nemlig revnet i ryggen. Det fik mig til endelig at lave den nederdel -med hul til halen (meget vigtigt i flg Silje), som jeg havde lovet Silje.

Sy selv nederdel til Build a bear.
Det her er nemt tøj til Build a bear. Den er super simpel. Det er faktisk hullet fra selv samme nederdel syet til Silje i april (nederste foto i indlægget). Jeg holdt den bare op foran maven på bamsen og målte sådan ca. Derefter en bred elastik.
Og hullet til halen blev lavet med knaphulsfunktionen på max.

Har du selv lyst til at lave en hel eller halv sol nederdel til bamsen, dukken, datteren eller dig selv, kan jeg anbefale denne beregner:

Møgungens vejledning til at sy en halv eller hel sol nederdel

Det øverste stykke laves normalt med en god rib. Jeg havde bare lige denne rest bred elastik til overs og det går så dejligt stærkt på den måde :-)

Se mere tøj til vores build a bear her:
Brombleberries tøj til build a bear

Og tøj til barbie her:
Brombleberries tøj til barbie.

onsdag den 25. maj 2011

I dagens runde anledning

Kære Alder


Vi to forventes jo at leve sammen i fred og fordragelighed, i fuld accept og ligevægt, men altså helt ærligt, der er lige et par ting jeg gerne vil vende med dig:

1) NatPISning. Er det ikke meningen, at det er noget der sker for gamle mænd? Jeg er ikke nogen mand. Hvordan kan det så være, jeg har været oppe mindst 2 gange hver nat, de sidste par nætter?

2) Hår! Kunne vi ikke aftale, at i stedet for det stigende antal ufarvede hår du forsyner mig med, at jeg i stedet fik et diskret lille hårtab. Gerne på de der ulejlige steder, hvor man skal bruge så meget energi på at fjerne dem igen. Fx dem på benene, eller de der irriterende små stikkende sager, der pludselig vokser frem på hagen? (HAGEN! Jeg har jo sagt, jeg IKKE er en mand!) eller ok, bare dem i bikinilinien, da!

3) Pludselig bliver muskler til fedt nærmest af sig selv, bare fordi man har nået en hvis alder. Pludselig skal man arbejde dobbelt så hårdt, for at bevare sin muskelmasse. Hvad? Det betyder jo også, at alting feder dobbelt så meget!!! Helt ærlig, jeg troede det skulle være skønt, overskudsagtigt og tilbagelænet sådan at blive ældre. Hvis nu jeg lover at løbe en tur et par gange om ugen, kan du så ikke sørge for lige at vente en 10-20 år med at gøre det der til virkelighed!

4) Overgangsalder!!!!!!!!!!!!! :-O Kan det virkelig passe, at den kan overfalde mig hvert sekund det skal være, fra nu af og til en gang om 20 år. Det er et ret stort spænd! Jeg vil gerne bede om mindst 10 års udsættelse. Og 5 års forvarsel, tak!

5) Rynker. Okay jeg lever fint med et par små sofistikerede rynker, hvis du så til gengæld LOVER mig, aldrig mere at komme med bumser. Det må være et rimeligt bytte!

Hvis vi ellers kan nå til enighed om disse punker, er jeg sikker på, vi vil leve lykkeligt sammen de næste 10 år, før vi igen behøves at forhandle vilkårene.

Kærligst Malene

søndag den 22. maj 2011

Monster gymnastikpose

Jeg har syet en ny gymnastikpose/ gymnastiktaske-sag til Bastian. Den gamle hang nemlig i laser. Og det var rigtig sjovt at sy og designe. Motivet er inspireret at forskellige ting set på det store internet.
Den gamle pose, var nærmest  flået i stykker (børn i den alder 9 år, passer vidst ikke særlig godt på den slags skolesager), så jeg satsede  på at gøre denne lidt solid og den er derfor i dobbelt lag lagenlærred.
Monsteret er applikeret på, knapper som øjne og benene hænger løst.  Det var så storebror på 11 år, blev helt misundelig :-)



Forside - ustrammede snore
  Og ingen skal selvfølgelig være i tvivl om, at det er Bastians pose - derfor et stort B på bagsiden:
Bagside - snore strammet til. Rygsæk effekt.  Der er knaphuller i hjørnene, som snorene går igennem,

Posen er her fyldt op og monsteret lidt krøllet, men det viser de køse ben fint.

Sov godt alle sammen.
Malene

lørdag den 21. maj 2011

Dejlig skuldertaske

Har afprøvet denne fine tutorial:

og er godt tilfreds med resultatet. En dejlig rummelig taske til mig. Kan man få for mange af dem? (Lad være at spørge min bedre halvdel, han vil nok mene Ja).
Har en gang tidligere forsøgt at lave sådan en taske ud fra hovedet, men det gik galt med rækkefølgen. Blev lidt for rummeligt udfordret der, så jeg synes det var skønt med en step-by-step.
Jeg brugte bare denne vejledning http://lulalouise.com/patterns/lulalouiseshoulderbag.pdf fra hendes tutorial og tegnede op i frihånd i forhold til målene ved hjælp af mit målebånd med inch. Så gik det fint derfra :-)



Tasken er egentlig tænkt til at være vendbar, men min erfaring er, at jeg alligevel vælger en side og altid har den ud. Jeg har derfor lavet en lækker lille lomme inde i tasken. Kantet med foldeelastik. Ingen foto - sorry!

onsdag den 18. maj 2011

Herligt regnvejr

Tjek lige Silje! Det er ikke altid skidt med regnvejr, hun ser i hver fald ret tilfreds ud skulle jeg mene.



Trænger du til at hækle en blomkål? For så må jeg altså lige dele med jer, hvad jeg faldt over den anden dag.Synes det er så fint og sjovt. MÅ snart lære at hækle. Lille leht design har flere fine gratis hækleopskrifter, men her finder du altså blomkålen:

Billede lånt fra Lillelethdesign


tirsdag den 17. maj 2011

Piratbukser til drengene

Drengene er så glade for deres lange shorts, men havde kun 1 par hver. Det måtte der jo gøres noget ved. Og jeg havde tilfældigvis købt noget dejligst stjernet deminstof i stof og stil. Så de kunne endda få et par hver.
Modellen er fre Meedoms Børnetøj 8-11 år. Jeg er glad for den bog, fordi den indeholder stort set alle grundmønstre. Jeg startede ud med en str 10 år til begge og gav dem rigelig sømrum på alle leder og kanter.
Det viste sig, at være al for meget. De var ret kæmpe store til at starte med.
Og havde ret meget hængerøvs effekt. Bastian synes det var skønt, men Emil brød sig ikke om det, så han har nu, ret smalle lommeåbninger, fordi jeg måtte kappe en stor del af toppen, efter lommerne var lavet.

Kantet med frække aber. Blåt lommefoer

Top! Sådan kan vi li det.

Her kan man lidt bedre se efefkten af båndet det er kantet med.
-Og at drengen hjælper til, i det mindste en gang i mellem ;-)

Bastians buks er kantet med et stribet bånd og har rødt lommefoer.
Meedom mønstrene finder du her:
http://www.adlibris.com/dk/product.aspx?isbn=8799141442
(Det er nok en fordel at have en af bøgerne til alderen under, da dette alene er mønstre)

mandag den 16. maj 2011

Tutorial slå-om nederdel.

Det er ret nemt at lave sin helt egen slå-om nederdel tilpasset på mål, præcis så den passer til dig. Her er en vejledning / DIY / tutorial på hvordan du kan gøre:

1. Først skal du måle dig selv og klippe 3 ens stykker fast-stof som vist på denne tegning (klik på tegning, så bliver den større):

Under pkt 1. Vær opmærksom på at T og H er målet hele vejen rundt.
Under pkt 2. Du kan lave den lige så lang eller kort som du lyster, hvis du ikke helt kan beslutte dig fra start, så giv den lidt ekstra længde og afprøv senere når de 3 stykker er syet sammen.
Under pkt 3 på tegningen, skal du klippe et stykke af det ene stykke stof. Hvor meget er smag og behag, du kan fornemme effekten på det allerøverste billede her i indlægget. Jeg vil sige, jeg har klippet ca 1/4 af.

2. Så skal de 3 stykker sys samme.

3. Du kan evt lave et par indsnit på bagsiden. Især hvis du er lidt rund om bagen som jeg er, kan det få den til at falde lidt pænere. Derefter overlocker eller siksakker du den øvre kan og giver den et ombuk, så den ser anstændig ud:

Jeg har også lige givet samlingerne mellem de 3 stykker en stikning, men det er ikke nødvendigt.

4. Beslut hvordan nederdelen skal lukkes. Du kan bruge knapper, hægter eller bindebånd.
Knapper eller hæfter, kan give en meget præcis lukning, der ikke skal justeres i løbet af dagen.
Bindebåndet er mere fleksibelt, hvis du hen ad vejen skulle blive tyndere eller... uha....

Jeg valgte bindebånd, fordi det var lige ved hånden og jeg havde som sædvanlig ikke forberedt mig, men fandt bare diverse på lageret.

Nederste del kantes med et kantebånd. Hvis du har valgt bindebånd lukning, så skal du efterlade noget ekstra kantebånd øverst som vist på foto. Der skal også være bånd til den anden ende af nederdelen og tilsammen skal de være lange nok, til at nå rundt og bindes med en sløjfe. Afprøv gerne lige på dig selv.

Er du til lidt mere pynt og gang i den, kan der tilføjes festlige baglommer eller en applikation på den del du har klippet smallere.  Mine hofter er ret fyldige, så jeg gik efter det lidt enkle.

5. Sy bånd / knapper /hægter på efter at have afprøvet på dig selv, hvor de skal sidde. Så er du færdig.
Hvis du får glæde af min tutorial, vil jeg elske hvis du smider en lille kommentar!
God fornøjelse..

lørdag den 14. maj 2011

Åh, at være en kat

I dag har vi nået en masse. Haft en laaaang liste af ting der skulle ordnes, men ikke er værd at vise frem. Og så er det man tænker, at man da bare skulle have været en kat.
Til lykke til katte Hudidi, som lige er fyldt 1 år

fredag den 13. maj 2011

Mit indlæg er VÆK?

I onsdags satte jeg billeder og tekst på bloggen omhandlende drengenes nye stjernede piratbukser og nu er indlægget væk???
Jeg ved det var iorden, for jeg ku se billede på en andens blogroll lidt senere.
Og det kom frem på vores anden pc da vi åbnede den.
Men nu er det forsvundet????? Jeg er meget forvirret. Er der nogen andre der har prøvet det?
Det er de her bukser jeg taler om:


fredag den 6. maj 2011

Flying

Hmm, har endnu ikke fået taget fotos af drengebuks, så i får lige dette skønne pausebilled af Silje (i hjemmesyet nederdel).
 :-)

onsdag den 4. maj 2011

Action pics

Jeg har været så heldig, at få lidt billeder af Amalie, som har fået den kjole og de piratbukser jeg har vist frem. Så hermed et par herlige action-pics.


Amalie har endda afprøvet tingene sammen, selv om det nu ikke lige var tænkt sådan, mener hun nok det går an:

Er hun ikke bare skøn?

Jeg er også igang med bukser til drengene, men faconen driller, så de er ikke helt klar til release ;-)