lørdag den 24. november 2012

Gluten og mælkefri æbleskiver


Med en familie hvor 2 ikke kan tåle mælk og en ikke kan tåle hvede, kan det godt være svært at komme smertefrit igennem julen... I dag har jeg bagt æbleskiver, så Bastian er klar til at deltage i årets første julearrangement i morgen - hvor den står på gløgg og æbleskiver. Nu kan Bastian bare lige have sin egen portion med. Der bliver også til fryseren, så vi kan tage et par stykker frem hen ad vejen.
Jeg er blevet inspireret af denne opskrift:
http://cfashion.dk/julehyggen-banker-pa/

Min version er ændret lidt og har bl.a. fået lidt mere fedtstof, for at være mindre voldsomme ved blodsukkeret. Den ser sådan her ud:

1 meget moden banan
250 g boghvedemel
30 g kartoffelmel

½ tsk Salt
1 tsk honning
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
1 tsk vanilie
1 tsk bagepulver
Reven skal fra 1 øko-citron
3 æg
4 dl soyamælk
1 spsk citronsaft
½ dl olie, fx oliven eller kokos.
1 spsk knuste hørfrø (kan udelades)


Bland de tørre ting. Del æg i hvide og blomme. Blommen hældes i de tørre ting, sammen med resten af ingredienserne.
Æggehviderne piskes stive.
Alt øvrigt røres sammen og stive æggehvider vendes i med en ske (ikke piske dem i).

Æbleskivepanden opvarmen og der fyldes lidt fedtstof i hvert hul. Hullet fyldes ca 1/2 med dej.

Skal du servere for et sukkerfølsomt barn, vil jeg foreslå hjemmelavet æblemos i stedet for sukker og syltetøj.
Velbekommen. De er godkendt her i huset!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar